Bang Bang Corn + Jó, ha csemegekukoricát eszünk vagy sem?


Bang Bang Corn







Hozzávalók:


2db előfőzött kukorica


2 evőkanál majonéz 


1 evőkanál édes chilis szósz 


+ 1 evőkanál édes chilis szósz főzés után



Minden kukoricát 4 részre osztunk. 


Keverjük össze a majonézt és az 1 evőkanál édes chiliszószt.


Kenjük a kukoricára szószt,


200 fokon körülbelül 10-12 percig


sütjük.


https://vm.tiktok.com/ZGJcPRoyg/



A kukorica megfelelő fehérjeforrás is, noha nem bővelkedik benne: 


fehérjetartalma mindössze 10-15%. 


Emellett mangán, foszfor, cink, magnézium, B5-vitamin, folsav, B6-vitamin, niacin és kálium is van benne. 


Jótékony hatással van a székrekedésre és késlelteti az öregedést. 

Ez utóbbi a sok-sok antioxidánsnak köszönhető..

https://www.origo.hu › tafelspicc


Jó, ha csemegekukoricát eszünk vagy sem?


A kukoricát évszázadok óta fogyasztják a világ minden táján. 


Rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, viszont könnyen megemelheti a vércukorszintet és gyakran esik áldozatául genetikai módosításnak. 


Így felmerül a kérdés: 


jó, ha fogyasztjuk, vagy nem?


A kukorica Mexikóból származik, ez volt az őslakosok fő táplálékforrása. 


Általában fehér vagy sárga színű, de akár lila, vörös és kék színben is kapható. 


Magas a szénhidrát- és viszonylag alacsony a fehérje- és a zsírtartalma.


NOHA MEGEMELHETI A VÉRCUKORSZINTET,

a tápanyagprofilja miatt – C- és B-vitamint, magnéziumot, káliumot, antioxidánsokat és számos növényi vegyületet tartalmaz – 

mégis előnyös a fogyasztása és a kiegyensúlyozott táplálkozás része.


Viszont a feldolgozott kukoricatermékek nem feltétlenül táplálók, mivel feldolgozás során elvesztik a hasznos rostokat és tápanyagokat. 


Plusz számos feldolgozott termékben magas a hozzáadott só-, cukor- és zsírtartalom.



A kukorica a kiegyensúlyozott táplálkozás része


Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a fogyasztása?

A benne lévő lutein és zeaxantin jótékony hatással lehet a szemre. 

Az élelmi rostoknak köszönhetően védelmet nyújt bizonyos emésztési problémákkal szemben. 


Ugyanakkor

A CUKORBETEGEKNEK KORLÁTOZNIUK KELL A KEMÉNYÍTŐTARTALMÚ SZÉNHIDRÁTBEVITELT,


így a kukoricafogyasztást is. 


Noha vannak források, amelyek szerint ez egy kiváló választás cukorbetegeknek is, azért csak ügyeljünk a mennyiségre.


ILLETVE KUTATÁSOK IGAZOLJÁK, HOGY MÁS KEMÉNYÍTŐTARTALMÚ ÉLELMISZERREL SZEMBEN, MINT A KRUMPLI, A KUKORICA JÁRUL HOZZÁ A LEGINKÁBB A HÍZÁSHOZ 


– HA TÚL SOKAT FOGYASZTUNK BELŐLE.


Továbbá érdemes arról is beszélni, hogy a kukoricanövényeket genetikailag módosítják. 


Valójában a kukorica az egyike a leggyakrabban módosított növényeknek. 

Teszik mindezt azért, hogy növeljék a termésmennyiséget és javítsák a kártevőkkel szembeni ellenállóképességet. 

Az így módosított növények emberi szervezetre gyakorolt hatásai ellentmondásosak. 


További vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy biztosat mondhassanak a kutatók


A kukorica megfelelő fehérjeforrás is, noha nem bővelkedik benne: 


fehérjetartalma mindössze 10-15%. 

Emellett mangán, foszfor, cink, magnézium, B5-vitamin, folsav, B6-vitamin, niacin és kálium is van benne. 


Jótékony hatással van a székrekedésre és késlelteti az öregedést. 

Ez utóbbi a sok-sok antioxidánsnak köszönhető.


A CSEMEGEKUKORICÁBAN MEGTALÁLHATÓ C-VITAMIN ÉS LIKOPIN


megerősítheti a hajszálakat és segíthet kezelni a hajhullást. 


A B12- vitaminnak, a vasnak és a folsavnak köszönhetően fogyasztásával megelőzhető a vérszegénység.


Az előnyei közé sorolható továbbá, hogy gluténmentes, így a belőle készült lisztet vagy házi tortillát gluténérzékenyek is fogyaszthatják.


Kerülje az elszíneződött levelű kukoricát: a sárgás héj sérülést vagy öregséget jelent


Hogyan együk?


Mielőtt az asztalra kerülne, ejtsünk néhány szót a kiválasztásról. 


Ne vegyünk olyan csemegekukoricát, amiről eltávolították a leveleket vagy sokat voltak a napon. 


A legjobb, aminek a bojtja egy kissé aranyszínű. 


Kerülje az elszíneződött levelű darabokat:


A SÁRGÁS HÉJ SÉRÜLÉST VAGY ÖREGSÉGET JELENT. 


A kukoricát grillezhetjük, süthetjük és főzhetjük, általában olvasztott vajjal és sóval tálaljuk. 


A kukoricaszemeket megfőzve hozzáadhatjuk salátákhoz, levesekhez, köretekhez, de akár önmagukban is fel lehet szolgálni vajjal vagy olívaolajjal és különböző fűszerekkel. 


A lisztjéből vízzel és sóval készíthetünk tortillákat, a „nyers" szemeket pedig ki lehet pattogtatni a tűzhelyen.


Készítsük el a következő receptet!



FORRÁS: DELISH


Cukkinis-kukoricás korongok

Hozzávalók:


2 nagy cukkini, lereszelve

1 csésze főtt kukoricaszem

2 mogyoróhagyma, apróra vágva

3 tojás, felverve

1 csipet fokhagymapor

½ teáskanál petrezselyempehely

½ teáskanál bazsalikom

ízlés szerint só és bors

½ csésze reszelt sajt

¾ csésze liszt

olívaolaj

½ csésze görög joghurt

1 evőkanál csiliszósz


Elkészítés:


Ha lereszeltük a cukkinit, keverjük össze a kukoricával, a mogyoróhagymával, a petrezselyemmel, a bazsalikommal, a fokhagymaporral, a tojással, a sóval és a borssal.

Amint összeállt, keverjük hozzá a sajtot és a lisztet.

Melegítsük fel az olívaolajat vagy a zsírt egy serpenyőben és süssük ki a korongokat. Oldalanként ez körülbelül 2 perc.


Keverjük össze a joghurtot a csiliszósszal, tálaljuk ezzel a korongokat.



TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN:


TÁFELSPICC

Ez az oka, amiért érdemes lecserélni a bolti zabkását házira

Íme a fagyi, amit elrághat

Tojást talált a tojásban a nyugdíjas férfi


Gondoltad volna? 


Ezért nem szabad a kést mosogatógépben tisztítani


SOKAN NEM TUDJÁK, HOGY A VÖRÖSBAB MÉRGEZŐ LEHET: 


HA ÍGY KÉSZÍTED EL, KOMOLY BAJT OKOZHAT


Szőlősajt: brutálfinom immunerősítő szőlőmagból és a héjából - íme a recept!


Itt a birsalmasajt recept, amit mindig is kerestél: a leggyorsabb, legegyszerűbb változat!

Ha így használod a szendvicssütőt, soha többé nem kell takarítanod!

Egyetlen barack miatt került Görög Zita a sürgősségire


https://www.origo.hu/tafelspicc/20190823-csemegekukorica-egeszsegugyi-elonyei-recept.html



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése